Lovö Prästgård

Ekologisk Lantbruk - Stockholm

Nyheter! 

- vad händer på gården?

190519 Välkomna till kurs! Från hage till mage.

Lördagen den 19 maj. Det finns fortfarande platser kvar. En kurs som varvar teori och praktik. Du får lära dig att mjölka och göra Kefir, vi pratar om hälsa för mage och därmed hela människan. Vi talar om kor och ekologi på Lovö prästgård. Bygger också på deltagarnas frågor och intresse. Kursledare ekobonde Elin och dietist Jenny som både är klassiskt och alternativt skolad samt har stort intresse för integrativ medicin. Anmäl till jenny@dietistan.se eller smsa 0733303749. Pris 750 kr Kefirgryn och fika ingår.
170421 Betessläppet 2017 - fullbokat!

Liksom förra året kommer vi arrangera betessläpp i Arlas regi. Vi vill dock meddela att det redan är fullbokat hos oss och ber er gå in på Arlas hemsida för att hitta en annan gård ni kan besöka för att få se korna springa ut våret. Vi ber er vänligen respektera detta så vi kan fortsätta ha öppna betessläpp. Vi vlälkomnar alla er som fått en plats hos oss och hoppas alla andra får se ystra kor någon annan stans.

170327 Guldmedalj till Elizabeth och Tom!

39 mjölkföretagare får idag LRF Mjölks Guldmedalj efter att ha levererat mjölk av toppkvalitet i minst 23 år, Elizabeth och Tom är en av dessa. Ingen mindre än Kung Carl Gustav delar ut medaljerna. Kraven för att få priset är hårda. Djuren ska vara friska och må bra och mjölken måste vara av högsta klass. Ni kan läsa mer om det hela på LRF's hemsida och i DN.

STORT GRATTIS!

161220 Lovö prästgård på instagram!

Följ oss på instagram @eko_from_love där blir ni uppdaterade med de senaste nyheterna. Vad vi har till försäljning och så klart annat kul som händer här på gården. Vi ses där!

161203 Grönsakssäsongen 2016 är över och julaktiviteter på gång!

Nu är grönsakssäsongen 2016 till ända och vi vill passa på att tacka alla grönsakskunder och hoppas se er här igen 2017. Vi har fortfarande vår ekologiska potatis, vitkål, vetemjöl, mannagryn och icke ett förglömma, lammskinn till försäljning. Kanske något att ge bort på julafton?

Helgen innan jul planerar vi att ha en julaktivitet. Titta gärna in här på hemsidan för mer information.

160726 Ekologisk broccoli

Nu har äntligen vår eftertraktade broccoli blivit klar för skörd. Kom och köp nyskördad ekologisk broccoli!

160722 Grönsaksskörden 2016 drar igång

Nu har den riktiga sommarvärmen kommit och med den även årets skörd av ekologiska, färksa grönsaker här på Lovö prästgård. Kom och köp er beskärda del av årets allra första skörd. Nu i helgen, 23-24 juli kickar vi igång gårdsbutiken och säljer bland annat; potatis, rödbetor, gulbetor och polkabetor och persilja. Dessutom kommer vi har nyslungad honung till försäljning.

Hjärtligt välkomna!

160501 Ett lyckat Betessläpp i år igen!

Betessläpp 2016 på Lovö prästgård

Äntligen har betessäsongen startat! Och vilket väder vi fått. Betessläppet var mycket lyckat. Tack till alla er som besökte gården och firade betessläppet med oss.


Soliga hälsningar från alla oss på Lovö prästgård

160415 Betessläpp 2016 på Lovö prästgård

De senaste åren har betessläppen här på Lovö prästgård inte varit tillgängliga för allmänheten men i år öppnar vi upp gården!

Betessläppet anordnas i Arlas regi och platserna är nu fulltecknade. Vii ber er att respektera att det är fullt och inte komma hit om ni inte fått en plats. Detta då vår gård är  liten och bara kan ta emot ett  begränsat antal besökare. Respektera det så att vi kan fortsätta bjuda in till våra betessläpp i framtiden.

Vi välkomnar alla som fått en plats, vi ses när gräset blivit grönare!

160408 Lovö prästgård bjuder in till Workshop

Lördagen den 14/5 hålls workshopen "Från hage till mage" med leg. Dietist Jenny Levin och Ekologiska lantbrukarnas Elin Rydström.

Klicka på dokumentet för inbjudan.

Vi hälsar er hjärtligt välkomna! - Anmäl er redan nu!

 

150428 Vad händer på gården?

Vår är en härlig tid då naturen verkligen vaknar till liv. Nu är äntligen mjölkkorna på bete. Sinkor och äldre kvigor har varit ute ett tag. Snart är det dags för de yngre kvigorna byta hö och ensilage mot färskt gräs. Kalvningarna har mattat av och därför är det inte så mycket råmjölk att sälja just nu.  Lammen däremot  föds för fullt, så snart blir det lammrace! Det vill säga om kvällarna samlas hela lammflocken för att race i hagen(se filmen om detta som vi lagt upp) - för att det är kul kan man tro och för att träna sig.

Sådd av vete, havre och vallfrö är snart klart och arbetet med grönsakerna har dragit igång. Nu får vi se vad året ger. Vi hoppas återkomma med information om skörd av grönsaker längre fram i sommar.

Vi tar som vanligt emot mycket skolklasser som får lära sig om hur det funkar på en ekologisk gård och hur mjölk, ägg med mera kommer till.

150214 - Babyboom - vilket innebär råmjölk!

Så här dags på Lovö prästgård är det babyboom! Detta innebär så klart en hel del råmjölk. Det har varit stor efterfrågan på rådmjölk och nu tror vi oss kunna erbjuda en del till försäljning. Kalvarna får först äta sig mätta och det som blir över fryser vi in till försäljning. Kontakta Elin eller Elizabeth.


Mer på försäljningsfronten har nya fina lammskinn kommit in.


Sist men inte minst vill lägger vi även upp en bil när kossorna är ute och rastar sig i snön.
140804 - Kom och köp råmjölk, grönsaker och Lammskinn!

Nu har äntligen 2014 års skörd dragit igång. Kom och handla ekologiska grönsaker på Lovö Prästgård. Zucchini, bönor och delkatessgurka skördas just nu och fler grönsaker är på ingång. Vi har just nu även råmjölk till försäljning. Se mer om det under fliken till salu under grönsaker och om hur ni tillagar efterrätten kalvdans. Det finns även fortfarande fina lammskinn till salu. Så sväng förbi oss på Lovö, och titta in i vår gårdsbutik.


1400505 - Korna på bete och grönsaksodlingen igång!

Korna går på bete här på gården sedan den 27 april och vi firade vårt 30e betessläpp här på Lovö i år.  På grönsaksfronten är plantuppdragning, plantering, sådd och sättning av potatis pigångoch att vi hoppas på fin skörd senare under sommaren och hösten. Håll utkik hä på hemsidan för att se när vi öppnar gårdsbutiken.

140424 - Angående betessläppet

Vi har fått en del förfrågningar angående betessläppet, även känt som kosläpp, och måste meddela er alla att vi tyvärr inte arrangerar ett offentligt

betessläpp. Vi ber er därför att vända er till någon av arlas andra mjölkgårdar. Ni hittar dem på den här sidan --> Kosläpp 2014

Hoppas ni finner någon gård som passar er och fira våren och den kommande sommar med denna fina tradition.

140108 - Tänktvärt och Lovö prästgård önskar er alla ett Gott nytt år!

Vi på Lovö prästgård vill börja med att önskar er alla ett gott nytt år 2014!

Snön lyser med sin frånvaro och medan den gör det får ni alla läsa den här artikeln. Den får en att tänka på vad som egentligen är viktigt är i livet:

Miljöpredikan ekar ihåligt

Vi blicker i alla fall fram mot 2014 och hoppas på ett år med en fin skörd grönsaker. Ett nytt betessläpp. En fin vår och en fantastisk sommar.

Tills dess ett litet citat ur hundraåringen som klev ut genomfönstret och försvann: "Livet är som det är och det blir som det blir".

131001 - Ändrade öppettider

Vi har fortfarande en del grönsaker kvar, men begränsar öppettiderna till onsdagar, lördagar och söndagar 13-17. Välkommna!

130918 - Ny hemsida och lyckad marknad

Idag publiceras den nya omarbetade hemsidan. Jag hoppas den kommer vara till belåtenhet och fungera lika bra, om inte bättre, än den gamla. I helgen som var (14-15 september) var det marknad på Rörby gård i sedvanlig ordning. Lovö hembygdsförening stod som värdar. Vädret var strålande och vi på Lovö prästgård var där och sålde grönsaker, vårt egna vetemjöl och mannagryn (!), ostkakor, lammskinn och osten (Högberga blå) mm som är gjord på vår egen mjölk.  Vi transporterade allt till marknaden från gården med häst och vagn, vilket visade sig bli ett väldigt uppskattat inslag.

130804 - Kom och köp ekologiska grönsaker!

Nu har äntligen grönsakssäsongen börjat. Vi trotsar torkan och i landet växer det gott om potatis, zuccini, broccoli, vitkål, pumpor, majs och så vidare.

Kom och köp din beskärda del av skörden. Vi har öppet dagligen från klockan 10.00 till klockan 17.00 men kan du inte dessa tider ring och hör med Elin så kanske ni kan lösa något.

Just nu är det framförallt, potatis, broccoli, zuccini och vitkål som skördas. Välkommen!

130113 - Gott nytt år och grönsakssäsongen är över.

Vi på Lovö Prästgård vill passa på att hälsa alla ett Gott nytt år, och med det även tacka alla förra årets grönsakskunder. Just ni finns det inga mer grönsaker att köpa, men vi hoppas på en fin odlingssäsong 2013. Håll utkik här på hemsidan för när vi börjar sälja igen.

230812 - Kom och köp broccoli!

Passa på! För nu är broccolin redo för skörd. Under sommaren har Elin haft ett trädgårdsland som projekt där hon odlat fram för allt broccoli, vitkål och squash/zucchini. Nu är det premiär för den allra första skörden av broccoli, missa inte den! Kolla under fliken grönsaker för mer information och kontakt.

120612 - Moderskeppet har nedkommit

Moderskeppet, kanske mer känd som Silvia fick igår tvillingar. Hon fick i slutet av dräktigheten smeknamnet "Moderskeppet" eftersom hon var stor som en mindre lyxkryssare och med all rätt då det gömde sig två kalvar där inne. Två väldigt fina helbruna kalvar, oturligt nog en tjur och en kviga (vilket allt som oftast betyder att kvigan bli infertil, som såklart är väldigt synd). Silvia is still going strong! 11 år och ser inte ut att vara en dag över fem, det är vad vi vill kalla en hållbar ko, precis sådant man vill fortsätta avla på.

130812 - Ändrade öppettider. 

Vill bara informera alla om att öppettiderna för att köpa grönsaker är ändrade från 10.00-17.00 till 13.00-17.00. Har ni vägarna förbi andra tider kan ni såklart pröva lyckan och slå Elin en signal så kanske hon är hemma och kan hjälpa er. Välkommen!

130318 - Påskägg!

Det närmar sig påsk, även om det inte är något som märks varken på termometern eller på marken. Nu vill vi ha vår(!), och vi är nog inte ensamna om den önskan. Vi försöker dock vara optimistiska och i väntan på våren samlar vi in de äggen hönsen lägger just nu. Tanken är att lägga dem i kläckmaskinen för att få lite kycklingar. Förhoppningsvis blir det många hönor så att vi kan möta efterfrågan på våra goda ägg från våra fina Hedemorahönor. Således sker ingen äggförsäljning just nu. Håll till godo.

130113 - Gott nytt år och grönsakssäsongen är över.

Vi på Lovö Prästgård vill passa på att hälsa alla ett Gott nytt år, och med det även tacka alla förra årets grönsakskunder. Just ni finns det inga mer grönsaker att köpa, men vi hoppas på en fin odlingssäsong 2013. Håll utkik här på hemsidan för när vi börjar sälja igen.

Lammskinn

Vi har fortfarande fina skinn från fjolårets lamm till salu.

Finns i varierande nyanser, färger och storlekar.

För mer information om priser etc. kontakta någon av oss via mailen eller ring - Kontakt.